Refurbishment at Portobello, Dublin

Refurbishment of a period cottage to create a stunning modern home

 

This project involved the refurbishment and extension of an infill red brick house, a split level workers cottage located between a row of period dwellings. It has one tall reception room to the front and the remaining accommodation is split over two levels to the rear. The house was in very poor condition and in need of complete refurbishment. The brief was to refurbish the house and build a new light filled contemporary extension to the rear. The single storey volume extends for the full width of the site and encloses a small landscaped courtyard to the rear of the site. A combination of full height retractable glazing and flush roof-lights ensures that the extension and existing house are flooded with light throughout the day.

 

Photographs by Philip Lauterbach

Next Project

RELATED PROJECTS

Landsdowne, Tennis Club

A significant upgrade for one of Dublin's top tennis clubs

New community centre in central Dublin location as part of a community gain.

New community centre in central Dublin location as part of a community gain.