Mountain View

 

This project is for the proposed refurbishment and extension to an early 19th century vernacular stable building.  The proposed extension is a contemporary reinterpretation of the existing barn.  Sitting beside the existing barn with incredible views across to the Cooley Mountains, it is a bold, simple form, reminiscent of the barn it accompanies. Placed parallel to the existing barn, it stands to create and define a slightly more sheltered garden which melts into the tall reeds that form a visual connection with the coastline.

 

The proposed extension pays respect to the form of the agricultural context but contrasts with the traditional barn. The extension is a sharp dark mass – a shadow of the adjacent barn or a silhouette on the horizon. It is a robust exterior wrapped with a restricted palette, devoid of fussy detail, and formed to withstand its exposed position.

RELATED PROJECTS

 

The redevelopment and extension of a 19th Century barn as a contemporary home